Geschiedenis

Geschiedenis

Ons landgoed, gelegen aan de Zandlaan 18, Hillegom grens Bennebroek, is van oorsprong een prachtig natuurgebied. Hier is alles te vinden wat aan rust en vrede in uw leven is te ervaren. We nemen u graag mee voor een wandeling over dit prachtige terrein vol met afwisselend natuurschoon.

Bovendien werden er rond 30 jaar geleden 3 grote vijvers gegraven met de hulp van landbouw & visserij. Hiervoor moest 45.000 m3 grond worden verwerkt en afgevoerd. Omdat de polder 1.60m afloopt in de richting van de oude Haarlemmermeer was het graven van 3 vijvers een absolute noodzakelijkheid. Bij een vijver zou namelijk een zijde hiervan droog vallen en aan de andere kant weer overlopen.

Met 3 vijvers gelukte het een rustig gebalanceerd evenwicht te bereiken. Bij onze foto galerie is natuurlijk ook veel te zien, oude toegangspoorten, hofjes, en nog veel meer op ons zeldzaam natuurgebied. Als men langs de vijvers loopt, deze puur inademt en om zich heen kijkt voelt men zich weer een compleet mens in harmonie met alles wat leeft en groeit.

Er is van alles te beleven in deze paradijselijke natuur. Water, wuivend riet, bomen, struiken en natuurlijk ook vissen.

DIT IS HOLLAND OP HET MOOIST.