Geschiedenis

Geschiedenis

In deze landelijk omgeving van oorsprong een prachtig natuurgebied vind je Landgoed De Zuilen, gelegen aan de Zandlaan 18, Hillegom grens Bennebroek.

In dit terrein vol met afwisselend natuurschoon werd rond 40 jaar geleden 3 grote vijvers gegraven met de hulp van landbouw & visserij. Hiervoor moest 45.000 m3 grond worden verwerkt en afgevoerd. Omdat de polder 1.60m afloopt in de richting van de oude Haarlemmermeer was het graven van 3 vijvers een absolute noodzakelijkheid. Bij een vijver zou namelijk een zijde hiervan droog vallen en aan de andere kant weer overlopen. Dankzij het uitgraven van de 3 vijvers lukte een gebalanceerd evenwicht te bereiken.

Op dit moment is hier alles te vinden wat aan rust en vrede in uw leven te ervaren is. We nemen u graag mee voor een wandeling over dit prachtige terrein.

Bij onze foto galerie is natuurlijk ook veel te zien, oude toegangspoorten, hofjes, zuilen en nog veel meer op ons zeldzaam natuurgebied. Als mens langs de vijvers loopt, deze puur inademt en om zich heen kijkt voelt ze zich weer een compleet persoon in harmonie met alles wat leeft en groeit.

Er is van alles te beleven in deze paradijselijke natuur. Water, wuivend riet, bomen, struiken en natuurlijk ook vissen.

DIT IS HOLLAND OP HET MOOIST.